Více informací
Inulin je přírodní složka získaná extrakcí kořenů čekanky horkou vodou. Čekankový inulin přispívá k udržení normální peristaltiky střev. Ve střevech působí podobně jako vláknina: váže na sebe velké množství vody, čímž se zvyšuje obsah potravy a zároveň se snižuje kalorický obsah konzumované potravy. V chuti je lehce nasládlá. Snadno se rozpouští ve vodě a jiných tekutinách Stručný popis: Poskytuje pocit plnosti. Snižuje kalorický obsah konzumovaných potravin. Pomáhá při kontrole tělesné hmotnosti. Inulin je přírodní prebiotikum. To znamená, že stimuluje růst prospěšných střevních bakterií, jako jsou Lactobaccillus a Bifidobacterium. Tyto bakterie jsou nezbytné pro správné fungování celého těla, proto jsou označovány jako „probiotika“ (Řecky „podpora života“). Inulin je kromě prebiotických vlastností řazen i mezi rozpustnou vlákninu, proto má schopnost snižovat hladinu glukózy a cholesterolu v krvi a také schopnost zvyšovat biologickou dostupnost minerálních látek. Inulin se nachází v zelenině a ovoci, jako je čekanka, pórek, cibule, česnek, chřest, artyčoky, banány a některá zrna. Inulin zvyšuje objem a objem stolice tím, že se váže na vodu a vytváří gel. Navíc díky svému lubrikačnímu účinku usnadňuje pohyb fekálních mas po střevě. Inulin nepůsobí projímavě, větší role je připisována regulaci střevních funkcí, protože při fermentaci dochází ke stimulaci růstu prospěšné střevní mikroflóry. Proto se mu běžně připisují prebiotické vlastnosti. Inulin stimuluje růst prospěšných bakterií ve střevě, které se účastní mj při trávení zkonzumované potravy, syntéze některých vitamínů, odbourávání toxických látek včetně některých karcinogenních látek, zlepšuje obranyschopnost organismu. Celkem se v lidském střevě nachází přes 400 druhů bakterií, některé z nich však mají patogenní účinky, jako je produkce toxinů a karcinogenů. Inulin přechází do tlustého střeva v nezměněné podobě, stává se živnou půdou pro zdravé bakterie, čímž stimuluje jejich růst, a zároveň omezuje růst patogenních bakterií. Navíc tím, že snižuje PH obsahu tlustého střeva, omezuje hnilobné procesy ve střevě. Předpokládá se, že inulin může zvýšit vstřebávání minerálů, zejména vápník a hořčík. Inulin může potlačit chuť k jídlu, zvýšit pocit plnosti a tím snížit množství zkonzumovaného jídla. Navíc, vezmeme-li v úvahu skutečnost, že je nízkokalorický, jeho přídavek nahrazuje tuk ve výrobcích a zvyšuje v nich množství dietní vlákniny, lze jej považovat za složku napomáhající redukci hmotnosti.
Velikost porce: 20g
Počet porcí v balení: 25
Balení: 500g
Dávkování
Užívejte 20 g denně - dvě odměrky (odměrka uvnitř balení), doplněk stravy smíchejte s cca 100-150 ml studené vody nebo oblíbeného nápoje, důkladně promíchejte. Konzumujte ihned po přípravě. Inulin lze použít i v kuchyni jako zahušťovadlo do polévek a omáček a jako sladidlo Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Přípravek nemohou užívat osoby alergické na některou z jeho složek. Pamatujte, že pouze zdravý životní styl a vyvážená strava zajistí správné fungování těla a udržení dobré kondice.
Nepřekračujte doporučené porce pro konzumaci během dne. Přípravek nemohou užívat osoby alergické na některou z jeho složek. Uchovávejte mimo dosah malých dětí. Skladujte na suchém místě při pokojové teplotě v těsně uzavřených obalech.