Více informací
Divoký andalimanský pepř se ručně sklízí pouze jednou ročně, během krátké doby zrání, což z něj činí extrémně vzácné a ceněné koření.
? ke kořenění drůbeže, ryb a mořských plodů
? zdůrazňuje pikantnost pokrmů
? má lehce pikantní chuť
? má intenzivní citrusově kořenitou vůni
? latina název Zanthoxylum acanthopodium
Poznejte divoký andalimský pepř
V nedotčených oblastech indonéské Sumatry, kde husté tropické pralesy skrývají nekonečnou rozmanitost přírody, roste divoký andalimský pepř – tajemné koření, které je pokladem místní batacké kuchyně. Tato jedinečná paprika vyniká svým intenzivně citrusovým aroma a jemným brněním na jazyku, připomínajícím štípavý efekt.
Historie andalimského pepře v indonéské kultuře je hluboce zakořeněna v kulinářských tradicích národa Batak, kde se používá po generace k tomu, aby pokrmy získaly jedinečnou chuť a vůni. V Spices by YANGO® se s vámi chceme o tento jedinečný zážitek podělit tím, že nabízíme divoký andalimský pepř ve formě sušených větviček, které jsou pečlivě sbírány z divokých keřů, aby si zachovaly svou mimořádnou chuť a vlastnosti, příbuzné se sečuánským pepřem.
Divoký pepř Andaliman od Spices by YANGO®
Divoký andalimanský pepř od Spices by YANGO® není jen koření, je klíčem k objevování exotických chutí a vůní Indonésie. Jeho jedinečná kombinace citrusového aroma s kořenitým nádechem z něj dělá perfektní doplněk k široké škále indonéských jídel, jako jsou ryby, kuře a polévky. Skvěle se hodí také jako doplněk k omáčkám a masům pečeným s ovocem. Divoký andalimanský pepř dodává pokrmům nejen hloubku chuti, ale také přináší prvek překvapení a originality.