Více informací
Škumpa z oblasti Arasbaran je ceněna zejména pro svou intenzivní tmavou barvu a vysokou kvalitu, která vyplývá z jedinečných klimatických a půdních podmínek této oblasti.
? k dochucení grilovaných pokrmů, marinád, salátů a limonád
? zdůrazňuje kyselost pokrmů
? má kyselou chuť
? má charakteristické citrusové aroma
? latina jméno Rhus coriaria
Seznamte se se škumpou
V malebném regionu Arasbaran na severozápadě Íránu, kde se nedotčená krajina a bohatá historie prolínají a vytvářejí jedinečnou krajinu, roste škumpa – koření známé a ceněné na celém Blízkém východě pro svou jedinečnou, kyselou chuť a sytě červenou barvu. Toto tradiční koření, odvozené z plodů škumpy, je neodmyslitelným prvkem regionálních kuchyní, dodává pokrmům charakteristickou kyselost a bohatost chuti.
Historie škumpy v Íránu je stará jako samotná perská civilizace, kde byla po staletí používána jako klíčová složka v paletě kulinářských chutí. V Spices by YANGO® vám chceme tento kulinářský poklad přinést nabídkou škumpy z oblasti Arasbaran ve formě sušených plodů, které jsou pečlivě sbírány, aby si zachovaly svou intenzivní chuť a barvu.
Sumac by Spices by YANGO®
Škumpa Arasbaran od Spices by YANGO® je více než koření – je pozvánkou k objevování bohaté kulinářské tradice Íránu. Jeho lehce nakyslá, osvěžující chuť se skvěle hodí do salátů, marinád, k masu a rybám i jako přísada do omáček a dresinků. Škumpa dodává pokrmům hloubku a komplexnost a je nezastupitelným prvkem při přípravě jak tradičních pokrmů, jako je kebab nebo fattoush, tak i moderních kulinářských výtvorů. Skvěle poslouží i jako srdce limonády nebo doplněk k růžičkové kapustě a jiné brukvovité zelenině.