Více informací
Jávský dlouhý pepř byl cenným kořením již od starověku. Jeho přítomnost v historických záznamech naznačuje, že to byl důležitý prvek obchodu mezi jihovýchodní Asií a jinými částmi světa. Hodnota jávského dlouhého pepře jako obchodní komodity byla tak vysoká, že se v některých regionech používal jako směnná měna.
? k dochucení sladkých i slaných pokrmů
? zdůrazňuje pikantnost pokrmů
? vyznačuje se pikantní chutí kombinovanou se sladkostí skořice, anýzu a lékořice
? má charakteristickou peprně kořenitou vůni
? latina jméno Piper retrofractum
Poznejte jávský dlouhý pepř
V exotických lesích Indonésie, kde bujná zeleň pokrývá tajemné cesty, roste jávský dlouhý pepř – koření, které je srdcem indonéské kuchyně a kultury. Tento jedinečný druh pepře se vyznačuje jedinečnou chutí, která kombinuje kořenitost s jemnými tóny sladkosti a tepla a vytváří tak množství chutí, které stimulují smysly a uvádějí vás do světa orientálních kulinářských dobrodružství.
Příběh Jávské dlouhé papriky je cestou do Indonésie, země tisíce ostrovů, kde jsou kulinářské tradice stejně rozmanité jako její krajina. Tato paprika, pěstovaná v indonéských zahradách a divokých lesích, je po staletí ceněná nejen pro své chuťové vlastnosti, ale také pro svůj význam při místních obřadech.
Jávský dlouhý pepř od Spices by YANGO®
V Spices by YANGO® bychom vám rádi přiblížili tento poklad indonéské země, nabízíme jávský dlouhý pepř v podobě celých sušených plodů, které si zachovávají všechny své jedinečné vlastnosti. Paprika, ručně sklizená a sušená s největší péčí, je připravena dodat vašim pokrmům hloubku chuti a vůně, která je s tradičním pepřem nedosažitelná. Perfektní jako doplněk k tinkturám a likérům.
Jávský dlouhý pepř od Spices by YANGO® je více než koření – je pozvánkou k objevování bohatství indonéské kuchyně. Je ideální pro přípravu exotických kari, aromatických omáček a marinád, kterým dodává výjimečnou pikantnost a bohatost chuti. Zajímavé je, že i přes dlouhé vaření či pečení zůstává intenzivně pikantní. Může být také perfektním doplňkem dezertů a nápojů, kde jeho jemné tóny sladkosti obohatí jejich chuť.